SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Karlskoga EnduroKlubb

 

 

 

 

 

Karlskoga Enduroklubb bildades den 11 maj 1986 och hette då Gelleråsens Motorklubb, Karlskoga (GMKK). Klubben bytte sedan namn till Karlskoga Enduro Klubb den 22 nov 1995. Klubbens organisationsnummer är: 876400-3946. Klubben är också registrerad i Riksidrottsförbundet med nummer 22715-027.

Klubbens syfte är att skapa förutsättningar för träning och tävling inom endurosporten i Karlskoga. Klubben vänder sig till såväl motionärer som elitåkare. Huvudsyftet är att arrangera lämpliga trningsområden för endurokörning för medlemmarna.

Verksamheten har under årens lopp varit mer eller mindre växande, speciellt på motions- och ungdomssidan och i dagsläget är en betydande del ledarledd ungdomsverksamhet både i form av enduroträning samt konditions och styrkeuppbyggande träning. I klubben har det kontinuerligt funnits medlemmar som tävlat på elitnivå såväl nationellt som internationellt.

I dagsläget har klubben ca 200 medlemmar och ett 60 tal av dessa är barn & ungdomar. Ålderspannet är från ca 5 år upp till över 80 år.

Klubben arrangerar också en årligt återkommande motionstävlingsserie, Skoj på Hoj och samverkar med andra klubba vid arrangemang av större tävlingar. 

Klubben är ansluten till Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO) som i sin tur är en del av Riksidrottsförbundet (RF).

 

 
Sponsorer